Rondleiding ‘Piersonrellen 1981’ – GEANULLEERD/VERPLAATST IVM SLECHTE WEERSOMSTANDIGHEDEN

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 20/02/2022
10:00 - 11:15

Categorieën Geen Categorieën


Het is net of de oorlog Nijmegen opnieuw aandoet in februari 1981. In de nacht van 15 op 16 februari werpen krakers barricades op in het gebied van de Piersonstraat, Karrengas en een dwarsstraat uitkomend op de Bloemerstraat. Sociale woningbouw moet wijken voor een parkeergarage en krakers en hun sympathisanten willen hier een stokje voor steken. Een week lang is Nijmegen landelijk nieuws en de climax vormt de ontruiming van de barricades door de Koninklijke Marechaussee.

Inmiddels is het deze maand meer dan veertig jaar geleden dat de Piersonaffaire zich afspeelde. Dat is de reden dat de rondleiding over de Piersonrellen op zondag 20 februari aangeboden wordt voor individuele belangstellenden.

Ga mee op pad met historicus Martijn Vermeulen (Stadswandeling Nijmegen) en ontdek dat tot op de dag van vandaag nog niet alle wonden geheeld zijn. Aan de hand van opgetekende herinneringen van toenmalige betrokkenen en rijk fotomateriaal worden de ontwikkelingen in die turbulente dagen op locaties gereconstrueerd. De ervaring tijdens eerdere rondleidingen heeft geleerd dat tijdens de wandeling getuigen van toen aansluiten waardoor onderling levendige discussies kunnen ontstaan.

Meer informatie via de link Piersonrellen 1981

Startpunt           : Marikenbeeld Grote Markt Nijmegen

Kosten                : 5 euro p.p.

Reserveren noodzakelijk: stuur een mail naar info@stadswandelingnijmegen.nl

Reacties zijn gesloten.