Juniorprogramma voedsel in oorlogstijd

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 19/09/2019
19:00 - 20:30

Locatie
Regionaal Archief Nijmegen

Categorieën Geen Categorieën


Op 19 september 2019 organiseren het Regionaal Archief Nijmegen, Stadswandeling Nijmegen en Eet!Verleden een speciale Oorlogsproeverij over voedsel in oorlogstijd.

Bloembollen eten? We moeten er niet aan denken! Tijdens de Hongerwinter, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, hadden veel mensen in de grote steden van het westen van ons land geen keuze. Ze werden door aanhoudende voedselschaarste gedwongen. Maar ook al eerder in de Tweede Wereldoorlog veranderde het voedselpatroon sterk.

Tijdens deze Oorlogsproeverij ontdekken we meer over eten in oorlogstijd. We starten om 19:00 uur in het Regionaal Archief Nijmegen, waar we bijzondere bronnen over voedsel in oorlogstijd bekijken. Via een korte historische rondleiding door de binnenstad door Stadswandeling Nijmegen komen we bij Eet!Verleden, waar we oorlogsvoedsel proeven. Manon Henzen van Eet!Verleden vertelt intussen meer over voedsel in oorlogstijd. De oorlogsproeverij eindigt rond 20:30 uur.

Deelname is gratis, maar meld je van tevoren wel aan door een mailtje te sturen naar info@stadswandelingnijmegen.nl o.v.v. ‘Oorlogsproeverij’. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Reacties zijn gesloten.