Bronnenpresentatie Jodenvervolging Nijmegen

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 25/01/2018
19:30 - 21:00

Locatie
Regionaal Archief Nijmegen

Categorieën Geen Categorieën


Jaarlijks vindt op 27 januari Holocaust Memorial Day plaats, waarop de slachtoffers van de Holocaust en andere genocides herdacht worden. Speciaal rond dit thema biedt het Regionaal Archief Nijmegen in samenwerking met Stadswandeling Nijmegen op donderdagavond 25 januari een bijzonder programma aan. Er wordt stil gestaan bij de achtergrond van Holocaust Memorial Day en in het bijzonder de Jodenvervolging in Nijmegen.

Historicus Martijn Vermeulen (Stadswandeling Nijmegen) opent de avond met een bronnenpresentatie over de Jodenvervolging in de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van veelal indrukwekkende documenten zal blijken dat de vervolging van Joodse stadgenoten meedogenloos uitgevoerd is. Vervolgens zal Paul van der Flier (Regionaal Archief Nijmegen) een rondleiding verzorgen in het voor publiek niet toegankelijke depot van het Regionaal Archief Nijmegen. Een aantal bijzondere objecten uit de oorlogsjaren zullen worden getoond.

Als afronding vindt er een wandeling plaats door de historische binnenstad waarbij er afgesloten zal worden op de Kitty de Wijzeplaats.

Het programma start donderdag 25 januari 2018 om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in het Regionaal Archief Nijmegen (Mariënburg 27). De avond duurt tot uiterlijk 21:00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden via info@stadswandelingnijmegen.nl Opgave gewenst in verband met een maximale groepsgrootte van 20 personen. Meer informatie op www.stadswandelingnijmegen.nl

Reacties zijn gesloten.