Rondleiding Bombardement – donderdag 22 februari 2018

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 22/02/2018
19:30 - 21:00

Locatie
Regionaal Archief Nijmegen

Categorieën Geen Categorieën


Op donderdag 22 februari bieden het Regionaal Archief Nijmegen en Stadswandeling Nijmegen een programma aan over de hulpverlening na het verwoestende bombardement van 22 februari 1944. Het bombardement kostte aan circa achthonderd mensen het leven. In het bijzonder besteden we aandacht aan de vergeten rol die de mannen van de Kunstbeschermingsdienst gespeeld hebben in de eerste uren van de ramp.

Historicus Martijn Vermeulen (Stadswandeling Nijmegen) verzorgt de inleidende lezing over de hulpverlening en in het bijzonder de rol van de Kunstbeschermingsdienst. Zij bevonden zich in de directe nabijheid van het rampgebied en zijn direct met blus- en reddingswerkzaamheden gestart. Paul van der Flier (Regionaal Archief Nijmegen) zal in het depot unieke archiefstukken tonen over het bombardement. Tot slot zal historicus Sjel Jansen (Stadswandeling Nijmegen) een korte wandeling verzorgen in de Nijmeegse binnenstad.

Het programma start op donderdag 22 februari om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) in het Regionaal Archief Nijmegen (Mariënburg 27). De avond duurt tot uiterlijk 21:00 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Van tevoren aanmelden via hetarchief@nijmegen.nl in verband met de maximale groepsgrootte van 20 personen.

Reacties zijn gesloten.